Het vermijden van plastic in het dagelijks leven
 
1. Milieuvriendelijke broodblikken in plaats van plastic broodblikken
Hoe vaak gebruikt u bijvoorbeeld aluminium of plastic broodblikken om uw broodjes te vervoeren? Probeer onze biologische broodzakken of onze nieuwe sandwichverpakkingen om uw ontbijt mee naar het werk te nemen. Dit houdt niet alleen uw portemonnee tevreden op de lange termijn, het zal ook de hoeveelheid elektriciteit en water verminderen die nodig is om aluminium en plastic te maken.
 
2. Plastic-vrije vuilniszakken
Het afval dat we dagelijks produceren, moet natuurlijk ook worden ingezameld, gescheiden en verwijderd. Is het niet ironisch dat we zelfs ons plastic afval in een plastic zak verzamelen? Het zou beter zijn om op zijn minst biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken. Onze vuilniszakken zijn gemaakt van 100% gerecyclede en hernieuwbare grondstoffen, zodat u uw afval met een beter geweten kunt weggooien en uw dagelijks leven een beetje milieuvriendelijker kunt maken.
 
3. Winkelen zonder plastic zakken
In 2018 bedroeg het verbruik van plastic zakken in Duitsland 24 zakken per hoofd van de bevolking. Dit is vijf zakken minder dan in 2017, maar we zien nog steeds mogelijkheden. Door het gebruik van herbruikbare boodschappentassen en fruitnetten kunt u eenvoudigweg het aantal plastic zakken helpen verminderen.
 
4. Upcyclen
Helaas is het soms nog steeds moeilijk om tijdens het winkelen volledig af te zien van plastic. Voedsel is vaak al in krimpfolie verpakt en verpakt in plastic. Maar ook hier kunt u de verpakking ergens anders gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een plastic fles die in een bloempot wordt omgezet? Of een lichtketen bestaande uit veel kleine yoghurtpotjes? Laat uw creativiteit de vrije loop!
 
5. Broodzak
U kunt ook gemakkelijk plastic besparen bij de aankoop van brood. In plaats van het plastic brood dat u in de supermarkt bij de bakker kunt kopen. U kunt het dan in een herbruikbare stoffen zak naar huis vervoeren.
 
6. Papieren of metalen rietjes 
Kunststof rietjes komen vaak in de oceanen terecht waar ze door het zeeleven met voedsel worden verward. Elk plastic rietje is er een te veel, we drinken er maar een paar minuten van. Daarom zijn metalen rietjes een oplossing, die dan gemakkelijk kunnen worden gewassen en hergebruikt, of op onze duurzame rietjes, die 100% biologisch afbreekbaar zijn. Dus je hebt geen plastic rietjes nodig, die anders 450 jaar nodig zouden hebben om te ontbinden.
 
7. Zelf een Roll-on Deos produceren
In plaats van regelmatig een nieuwe deodorantroller te kopen, kunt u ook zelf uw eigen deodorant maken - volledig zonder aluminium. Laat 100 ml water koken met 1-2 theelepels maïzena. Roer er tijdens het afkoelen twee theelepels zuiveringszout en vijf druppels etherische olie door tot ze zijn opgelost. Giet het mengsel vervolgens in de lege deodorantroller. Uw eigen deodorant is klaar!
 
8. Terug naar de wortels met zeep
Met een stuk zeep kunt u veel verpakkingsafval besparen omdat het kan worden gebruikt als shampoo, douchegel en handzeep.
 
9. Keukensponsje van een koordje
Kunststof reinigingssponzen kunnen ook vervangen worden door milieuvriendelijke alternatieven. Het enige wat u nodig heeft, is een natuurvezel koord, oude keukendoeken en haakgaren. Brei een rechthoek voor de sponsdoek van het gegeven touwtje, vul deze met restjes van oude vodden of keukendoeken, vouw de rechthoek op en brei langs de zijkanten, zodat de spons vastgenaaid is. Als alternatief voor keukendoeken kunt u de spons ook vullen met oude, gesneden kledingstukken. Zo kunt u ook textiel gebruiken dat waarschijnlijk al lang te veel ruimte in uw garderobe in beslag neemt. Anders kunt u van uw herbruikbare fruitnet een spons maken. Doe er gewoon een stuk zeep in en bind het vast - en de nieuwe keukenspons is klaar!
 
10. Nul Afval Winkels
Neem een kijkje in uw omgeving. Misschien heeft u al supermarkten die helemaal geen verpakking nodig hebben. Anders zijn er ook enkele online alternatieve afvalvrije winkels die er belang aan hechten dat uw goederen niet in wegwerpverpakking worden verzonden. Uw kunststofgebruik zou aanzienlijk worden verminderd!