Let op: op dit moment ondervinden we vertragingen met de pakketverzendingen. ×

NIEUWS

12 maart 2021

Prijswijzing

We willen onder andere via deze weg u informeren dat de laatste maanden de logistieke- en vrachtkosten extreem zijn gestegen, alsmede de vraag naar de grondstoffen van onze producten. De prijzen zijn hierdoor flink gestegen en de aankomende periode is onzeker hierin. Hierdoor hebben we moeten besluiten om de prijzen per 15 maart te verhogen met 10%.

Ondanks de prijsstijging is Bioodi nog steeds scherp geprijsd en u krijgt de kwaliteit die u van ons gewend bent.

Voor meer informatie klik hier of neem gerust contact met ons op.


 

10 maart 2020

Certificaat van waardering

Bioodi heeft de eerste CO2 certificaten weer uitgereikt aan onze klanten van het eerste uur, Universiteit van Leiden en Santas Koffie. Al jaren brengen we voor klanten:

1. De CO2 impact in kaart door middel van onze CO2 impact rekentool.

2. Bespreken met elkaar hoe we de CO2 impact verder kunnen reduceren door bijvoorbeeld gebruik van producten gemaakt van reststromen in plaats van nieuwe materialen.

3. Compenseren we deze resterende impact lokaal in samenwerking met Klimaatfonds Haaglanden. Klimaatfonds Haaglanden investeert bijvoorbeeld in energiebesparende maatregelen of de opwekking van duurzame energie.

 

Tevens spreken we via dit certificaat onze waardering uit naar onze klanten voor hun bijdrage aan Upendo Daima. Upendo Daima is een kleinschalig project waar een team van vrijwilligers in Tanzania straatkinderen helpt met onderwijs en onderdak. Bioodi ondersteunt dit project elk jaar.

Wilt u meer weten hierover, neemt dan gerust contact met ons op.


 

16 februari 2020

Onderzoek naar bioplastics

Er is een onderzoek gedaan naar bioplastics of zij zich wel gedragen in het huidige GFT-afvalverwerkingsproces. Uit dit onderzoek is gebleken dat composteerbare plastics goed verwerkt kunnen worden met het GFT. Benieuwd naar heel het onderzoek? Lees het hele onderzoek dan hier.

 

 

 

 


 

10 februari 2020

Interview De Monitor met Bioodi

Onlangs is er een interview verschenen bij De Monitor met Bioodi over composteerbare disposables en of deze ook echt composteerbaar zijn. In het interview legt Sietse Stad alles uit hoe dit allemaal in zijn werk gaat, benieuwd naar dit interview? Kijk dan op De Monitor (KRO).

 

 

 

 


 

22 januari 2020

Bioodi verzendt Tree Free bekers naar Maleisië.

Bioodi heeft voor het eerst een bestelling verzonden naar Maleisië. Het gaat hier om onze Tree Free bekers. Het regenwoud in Maleisië wordt in rap tempo gekapt. De Tree Free bekers zijn geheel gemaakt van 100% landbouwafval. Dit is een beter alternatief dan hout waar de bekers uiteindelijk van gemaakt worden (karton/papier). Zo kunnen ook de mensen in Maleisië genieten van een duurzame beker! Interesse in onze Tree Free lijn? Lees hier meer.

 

 

 


 

11 december 2019

JCI Vlaanderen gebruikt duurzame disposables tijdens de Open Dag 2019.

JCI Vlaanderen

De organisatie van de Open Dag 2019 voor JCI Vlaanderen wilde geen plastic bekers meer gebruiken voor het uitschenken van de dranken en soepen. Bioodi heeft de organisatie geholpen met het inzetten van duurzaam alternatieven en de communicatie via tafeldisplays. Hiermee werd op een eenvoudige manier een duurzame beleving gecreëerd op hun event.

Heeft u ook interesse om uw event geheel plasticvrij te maken? Neem gerust contact met ons op. 

 

 

 

 

 

 


 

22 november 2019

Unieke samenwerking tussen Vermaat Partyservice en Bioodi.

Vermaat

Op een groot personeelsfeest met 4000 personen heeft Bioodi de disposables geleverd en de afvalverwerking op zich genomen. Deze samenwerking was gebaseerd als test om de keten zoveel mogelijk te sluiten. We hebben de transparante bier- en frisglazen apart ingezameld en de overige disposables die gemaakt zijn van papier, Kraft, palmblad e.d.. Er is in totaal 250kg aan bier en frisglazen ingezameld en circa 25 zakken met disposables. Van de 250kg aan glazen is circa 200kg weer verwerkt tot PLA granulaat. De overige disposables zijn binnen 3 weken geheel gecomposteerd. De wijnflessen zijn gebracht naar Rebottled waar ze verwerkt worden tot wijnglazen. We hebben als Bioodi en Vermaat Partyservice de opdrachtgever als symbool een plant gegeven die is gemaakt van PLA 3D geprinte bloempot, compost/ potgrond waar de disposables naar toe zijn gebracht en een mooie plant. We kunnen dit niet alleen, samenwerking is essentieel om de ketens te sluiten.

 

 

 


 

24 oktober 2019

LUMC kiest voor Cup2paper.

LUMC heeft gekozen om ons totaalconcept koffiebekers, Cup2paper te gaan voeren. Deze koffiebekers worden voorzien met de eigen uitstraling van het LUMC. Op de dag van de duurzaamheid liet het LUMC aan diverse afdelingen zien wat de mogelijkheden zijn qua koffiebekers en de inzameling hiervan. Het concept werd met belangstelling ontvangen en de vele afdelingen hebben zich ingeschreven om dit totaalconcept te gaan voeren.

 

Bent u ook opzoek naar een totaalconcept voor de koffiebekers? U kunt dan gerust contact met ons opnemen.  

 

 

 

 


 

18 september 2019

Uitbreiding van onze Tree Free lijn.

Wij zijn bezig met het uitbreiden van onze Tree Free lijn! Deze lijn is inmiddels uitgebreid met Tree Free soepkommen, koffiebekers, borden en broodzakken. Het papier is volledig gemaakt van reststromen welke overblijven uit de landbouw van rietsuiker. Uit deze reststroom worden cellulose vezels gewonnen, wat de belangrijkste grondstof is voor het maken van papier. De natuurlijke kleur van deze vezels wordt tijdens dit proces behouden, waardoor onze disposables een mooie natuurlijke uitstraling hebben. Meer weten over onze Tree Free lijn? Klik dan hier op deze link.


 

8 augustus 2019

Bioodi introduceert re-usables bij de Vlaamse overheid.

Bioodi is al jaren partner van de Vlaamse overheid voor het leveren van duurzame verpakkingen. De Vlaamse overheid heeft aangegeven op bepaalde locaties minder verpakkingen te willen gebruiken maar wel dezelfde service te willen aanbieden voor To Go.

In samenwerking met elkaar is er in de nieuwe circulaire koffiebar op de locatie Leuven een test gedaan met zogenaamde re-usables. Deze herbruikbare verpakkingen bestaan uit koffiebekers, broodverpakkingen, soep- en salade bekers en lunchdozen.

Deze test is goed bevallen en de re-usables worden nu op meerdere locaties ingezet.

Meer weten over re-usables, klik op deze link of neem contact met ons op.

 
 


 

16 juli 2019

Bioodi steunt Upendo Daima.

Bioodi steunt het kleinschalige project ten behoeve van straatkinderen in Mwanza Tanzania. Upendo Daima is al jaren actief om kinderen op te zoeken en onderzoek te bieden. Bioodi steunt Upendo Daima financieel voor o.a. kleding, boeken en voeding voor de straatkinderen in Mwanza in Tanzania. De kinderen van Upendo Daima zijn daar zeer dankbaar voor. Meer weten? Ga dan naar https://www.upendodaima.nl/nl/

 

 


 

10 juni 2019

World of coffee een groot succes

Op 6 tot en met 8 juni namen we deel aan de grootste koffievakbeurs in Berlijn. Tijdens deze 3 dagen bij World of coffee werden koffiebranders, barista’s producenten en andere professionals samengebracht met de nieuwste producten en innovaties. Bij de stand van Bioodi hebben wij onze Tree Free lijn en Natureware lijn geïntroduceerd. De Tree Free lijn was een succes met o.a. koffiebekers, soepkommen, zakjes en meer. We zijn zo blij dat we de gelegenheid hebben gehad om op World of coffee te staan. We willen graag iedereen bedanken die ons in Berlijn heeft bezocht. Tot de volgende beurs!

 


 

14 mei 2019

Bioodi vijf jaar sponsor van de appeltaartconcerten

De stichting Appeltaartconcerten speelt klassieke muziek in wijktheaters, ouderenzorginstellingen, ziekenhuizen en op andere plekken buiten de concertzaal. De musici geven zo’n 175 concerten per jaar, in grote delen van Nederland. De Appeltaartconcerten zijn bijzonder sfeervol want de professionele musici spelen met hart en ziel prachtige muziek. In de pauze is er uiteraard appeltaart, geserveerd op bordjes van…Bioodi! Al vijf jaar sponsoren wij de Appeltaartconcerten omdat we dit een hartverwarmend initiatief vinden. Wilt u ook komen luisteren, of bedrijfssponsor of vriend worden? Meer informatie vindt u op www.appeltaartconcerten.nl

 


 

5 april 2019

World of coffee Berlijn

World of coffee is een internationale beurs die jaarlijks bezoekers trekt uit meer dan 80 verschillende landen. Tijdens deze beurs draait het maar om één ding…koffie! Wij zijn aanwezig van donderdag 6 tot en met zaterdag 8 juni op deze beurs in Berlijn. Hier kunt u ons vinden bij standnummer I34. Bij deze stand kunt u onze nieuwe rietsuikerkoffiebekers en plastic vrije disposables zien!


 

29 maart 2019

Cup2paper wordt ook vermeldt in de inspiratie gids circulair ontwerp, nu ook in het Engels!

Onze samenwerkingspartner Cup2paper wordt vermeldt in de inspiratie gids circulair ontwerp. Dit blad is in het kader van de globalrecyclingday nu ook in het Engels verkrijgbaar! Benieuwd wat erover Cup2paper wordt geschreven? U kunt de gids openen op de volgende website van afvalcirculair

 


 

26 maart 2019

Radboud universiteit opent de vernieuwde Refter.

Op dinsdag 26 maart was de opening van de vernieuwde Refter. De vernieuwde Refter is een foodcourt geworden waarvoor de studenten en medewerkers diverse foodconcepten beschikbaar hebben. Als Bioodi zijn wij trots dat we met onze duurzame disposables ons steentje hebben bijgedragen aan de vernieuwde Refter.