Meer informatie nodig over de SUP-Wetgeving? Klik dan hier. ×

Bent u voorbereid op de SUP regelgeving?

Vanaf 3 juli 2021 geldt de SUP wetgeving (Single Use Plastics). Het gebruik van bepaalde soorten plastic (disposables) wordt verboden. Onder de definitie plastic vallen ook de duurzame alternatieven zoals CPLA en PLA. Bioodi kan u adviseren bij het kiezen van de juiste oplossing, geschikt voor de verschillende markten en gebruikssituaties. Wij bieden maatwerk voor kantoren, bedrijfsrestaurants, catering, thuisbezorgen en take-away/ homedelivery.


Wat is de SUP-wetgeving?

SUP staat voor Single Use Plastics (plastic voor eenmalig gebruik). Het is een nieuwe wetgeving voor wegwerpplastics: maatregelen die helpen om zwerfafval tegen te gaan en men bewust te maken van het gebruik van wegwerpproducten. Hier staan wij als Bioodi volledig achter.

 


Verboden plastic/disposables

De volgende plastic/ kunststof disposables mogen niet meer verkocht worden per 3 juli 2021:

  • Bestek (messen, vorken, en lepels), maar ook eetstokjes, sporks, en andere kunststof alternatieven voor eenmalige gebruik;
  • Plastic borden;
  • Plastic roerstaafjes voor dranken;
  • Rietjes (behalve als medisch hulpmiddel);
  • Voedsel- en drankverpakkingen van EPS (polystyreenschuim) waar direct uit gegeten of gedronken kan worden. Bijvoorbeeld koffiebekers en hamburgerbakjes.


NB: de oude voorraad mag nog wel verkocht worden, maar op = op!

 

Wat betekent dit voor u?

Dit hangt af van de producten die u binnen uw bedrijf gebruikt. Gebruikt u disposables die straks niet meer verkrijgbaar zijn dan hebben we diverse oplossingen voor u.

Heeft u twijfels of heeft u hulp nodig bij het beoordelen of uw assortiment nog voldoet aan de wetgeving, neem dan contact met ons op. Wij adviseren en helpen u graag verder.


Klik hier voor het maken van een adviesgesprek


ADVIESGESPREK

Markeringvereisten

Vanaf 3 juli 2021 moeten de bekers uit ons assortiment- gemaakt van zowel bioplastic als karton met bioplastic - worden voorzien van een door de EU voorgeschreven markering. De EU heeft in deze richtlijn geen onderscheid gemaakt tussen standaard fossiel plastic en biobased en/of composteerbare plastics om zoveel mogelijk bekers in zwerfafval te voorkomen. Deze markering moet op de bekers worden aangebracht. De lay-out van het logo mag niet worden gewijzigd, het lettertype en de lettergrootte zijn voorgeschreven.

Voor papieren bekers: Voor transparante bekers:

Wat kunt u doen?

Als u bekers met een standaard design bij ons afneemt, hoeft u geen actie te ondernemen. Wanneer de oude voorraad op is zullen al onze standaard bekers worden voorzien van de verplichte markeringen. U voldoet dan automatisch aan de wetgeving.

 

Heeft u bedrukkingen die speciaal voor uw bedrijf zijn ontworpen, hou dan rekening met de nieuwe verplichte markering bij een herdruk. U kunt voor de juiste bestanden/ ontwerpen bij ons terecht. We houden de markt in de gaten of er alternatieve duurzame oplossingen komen met grondstoffen waarbij de markering niet nodig is.

 


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (onder op deze pagina) en/ of hou onze nieuwspagina, Instagram en Facebook in de gaten als u meer wilt weten over de SUP regelwetgeving. Wij zullen u via deze kanalen blijven informeren.