Over Bioodi

Waarom?

We zijn ruim 10 jaar geleden als pioniers begonnen om de eerste disposables gemaakt van hernieuwbare materialen op de markt te zetten. Duurzaamheid stond nog echt in de kinderschoenen. Duurzame disposables waren toen niet goed beschikbaar qua assortiment en af te nemen hoeveelheden. Wij dachten dat kan anders en zijn toen begonnen om kleinere hoeveelheden aan te bieden met snelle levertijden, kwaliteit en een super service. Met onze horeca- en handelsachtergronden zijn dit nog steeds onze beloftes die we elke dag nastreven. We zijn begonnen met een aantal maten borden, koffiebekers en soepkommen gemaakt van suikerriet productieafval en bestek van zetmeel. De vraag naar een uitgebreider assortiment zoals servetten, transparante bekers, saladebakken kwam er direct achteraan en zo groeide ons assortiment uit naar circa 300 disposables anno nu. Al onze duurzame disposables zijn gemaakt van hernieuwbare materialen zoals o.a. suikerriet, PLA, palmblad, bamboe etc.

Hoe?

100% leverbetrouwbaarheid
Samen met onze logistieke partners zorgen we ervoor dat we snel, op tijd en volledig servicegericht onze disposables in Europa kunnen leveren. Wij controleren 2 x per dag alle leveringen en waar nodig nemen we contact op met de klant om de eventuele uitdagingen op te lossen. Wij gaan daarin ver, als het moet rijden we naar Groningen om persoonlijk nog een bestelling af te leveren net voordat het festival begint. We houden de voorraden strak in de gaten, zodat we daadwerkelijk snel de duurzame disposables kunnen leveren aan onze klanten. Door onze betrouwbare partners en ons Bioodi team kunnen we met recht zeggen dat we 100% lever betrouwbaar zijn.

100% sociaal ondernemen
We willen verder kijken dan alleen naar winst. Zo werken we o.a. samen met Upendo Daima (dit betekent onvoorwaardelijke liefde in het Kiswahili). In 2013 is onze collega Mara voor Upendo Daima vertrokken naar Tanzania om daar straatjongeren weer een kans te geven en uiteindelijk weer ter herenigen met hun familie. Wij ondersteunen haar en de organisatie met financiële middelen. We bekijken elk jaar waar Upendo Daima het meeste behoefte aan heeft. De afgelopen jaren hebben we kunnen bijdragen aan boeken, kleding, schoolspullen en maandelijkse vergoedingen om de jongeren van eten te voorzien. Naast dit kijken we ook naar onze eigen organisatie of we bepaalde medewerkers kunnen aannemen die een “afstand” tot de arbeidsmarkt hebben. Zo werken we o.a. samen met Emma at Work. Zij geven jongeren met een (lichamelijk) handicap of chronische ziekte een kans op de arbeidsmarkt. We zijn er al jaren trots op dat we via hun een collega vast in dienst hebben. Het werken met werkfit trajecten via het UWV of andere organisaties om iedereen een gelijke kans te geven is ons ook niet vreemd.

100% persoonlijk contact
Wij vinden het belangrijk om open en eerlijk te communiceren met elkaar. We maken het niet mooier dan het is, maar we doen wat we beloven. We hebben de juiste kennis en ervaring in huis om u op het gebied van duurzame disposables op weg te helpen en te bouwen aan een duurzame relatie. Of u nu met ons mailt, belt of één van onze accountmanagers spreekt, we gaan voor de volledige “sustainable experience”, maar beelden zeggen soms meer als woorden. Enkele van onze klanten vertellen het u zelf, bekijk hier hun ervaringen met ons.

Wat?

Wij hebben meer dan 300 duurzame disposables in ons assortiment. Onze unieke Natureware lijn wordt ingezet bij meerdere klanten, waaronder de Vlaamse Overheid en de Radboud Universiteit. Of het nu gaat om standaard disposables of disposables met een eigen ontwerp/ logo, wij helpen u van A t/m Z. We hebben onze eigen DTP’er/vormgever in dienst die de ontwerpen kan opmaken voor u. Wij kijken verder en co-creëren met diverse partners de juiste duurzame oplossingen of het nu gaat om disposables, koffiebekers in kantooromgeving of om zwerfafval tegen te gaan. We hebben meerdere unieke co-creaties zoals o.a. www.ecoeuros.nl en www.cup2paper.com. Hier zijn we enorm trots op. Co-creating a sustainable experience zit in onze DNA. We bestaan reeds 10 jaar en ons team bestaat uit 8 medewerkers en we opereren in meerdere landen, waaronder Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Of u nu online of offline verder geholpen wilt worden, wij staan voor u klaar.