Meer informatie nodig over de SUP-Wetgeving? Klik dan hier. ×

Thema's

Bij Bioodi streven we ernaar om duurzaamheid in elk aspect van ons bedrijf te integreren. We zijn ervan overtuigd dat elke stap, hoe klein ook, bijdraagt aan een groter doel: het behoud van onze planeet voor toekomstige generaties. Onze toewijding aan duurzame thema's is daarom niet slechts een randvoorwaarde, het vormt de kern van wie we zijn en wat we doen. Ontdek onze thema’s en stap vandaag nog over op duurzame disposables!

Eigen ontwikkelde thema’s omtrent duurzaamheid van Bioodi

Eén van onze thema’s omtrent duurzaamheid is onze nieuwe BioChic lijn disposables, gemaakt van rietsuikerpulp (bagasse), biedt luxe en duurzaamheid. Met prachtig vormgegeven schaaltjes, vierkante borden en een 3-vaks bord, voegen ze een stijlvolle uitstraling toe aan jouw amuses. Het biologisch afbreekbare wegwerpservies is perfect voor elke gelegenheid, of het nu een BBQ, feestje of tasting is. De composteerbare borden zijn verkrijgbaar in diverse maten. Kies voor BioChic en maak een bewuste keuze voor milieuvriendelijkheid zonder in te leveren op kwaliteit en esthetiek. Geniet van een elegante en duurzame optie voor disposable servies en draag bij aan een groenere toekomst.

Voorkom de vernietiging van waardevolle bossen

Onze nieuwe Tee Free lijn van wegwerp disposables is een andere manier om beter voor het milieu te zijn. Producten uit dit thema zijn namelijk gemaakt van 100% landbouwafval met een hernieuwbare bio coating (PLA). Het papier is afkomstig van reststromen uit de landbouw van rietsuiker en bevat cellulose vezels, de belangrijkste grondstof voor papier. De natuurlijke kleur van de vezels wordt behouden, waardoor onze disposables een mooie natuurlijke uitstraling hebben. Met het hergebruik van landbouwafval geven we bijvoorbeeld koffiebekers, soepkommen en zakken een tweede leven. Bovendien bieden we ook rietsuiker als primaire product aan.

Een groot voordeel is dat de disposables uit deze lijn 100% boomvrij zijn, omdat we geen bomen meer hoeven te gebruiken dankzij het gebruik van landbouwafval vezels.

Bamboe: duurzaam en uniek aanbod bij Bioodi

Bioodi heeft een unieke toevoeging in het assortiment: duurzame bamboe producten. Naast dat palmblad een natuurlijk uitstraling biedt, doet bamboe dat nét wat extra. Dit maakt bamboe duurzaam. Ons bamboe assortiment omvat diverse kleine amuse bakjes, schaaltjes, borden en onmisbare bamboe prikkers. Als je regelmatig kleine amuses presenteert en iets anders wilt, is onze bamboe lijn wellicht perfect voor jouw cateringbedrijf. Natuurlijk kan het ook voor elke gelegenheid worden gebruikt. Onze bamboe disposables zijn verkrijgbaar in kleinere verpakkingen, waardoor ze praktisch zijn en aan jouw specifieke behoeften kunnen voldoen.

Op een andere manier bijdragen aan het verbeteren van het milieu

Schoonmaken en hygiëne zijn tevens cruciale thema’s in de wereld van duurzaamheid. Gelukkig zijn er steeds meer milieuvriendelijke opties beschikbaar die aan deze behoeften voldoen, denk bijvoorbeeld aan onze keukenrol van gerecycled papier. Veel duurzame disposables zijn composteerbaar, waardoor ze na gebruik kunnen worden afgebroken zonder schade aan het milieu. Bovendien zijn er duurzame afvalzakken in ons assortiment te vinden die 100% biologisch afbreekbaar zijn en worden gemaakt van sterk materiaal. Deze bieden een hygiënische en duurzame oplossing voor een beter milieu!

Neem contact met ons op

Wil je meer informatie over onze thema’s omtrent duurzaamheid of de producten uit een specifieke lijn? Neem dan contact met ons op. Wij vinden het belangrijk om transparant en persoonlijk te zijn over onze kijk op duurzaamheid en onze milieuvriendelijke dispoables. Samen kunnen we werken aan een groenere en schonere toekomst!